Bed and Breakfast "Van Gogh"
Geesbrug - Drenthe

MENU
 
Lees onze CORONA-maatregelen
 
Beschikbaarheid opvragen
 
UITTIPS
 
Stedelijk Museum Coevorden
 

In de zuidoosthoek van de provincie ligt de oudste stad van Drenthe. Stadsrechten werden al in de middeleeuwen van de toenmalige landsheer, de bisschop van Utrecht verkregen. Coevorden lag indertijd aan een belangrijke handelsweg tussen het Rijnland en de hanzestad Groningen de havenstad Stavoren in Friesland. Al het reizigers- en handelsverkeer kon uitsluitend bij Coevorden over een reeks koevoorden in de bij Coevorden samenstromende beekjes de moerassen passeren die geheel Drenthe omringden. Een voor de bisschop van Utrecht dus gunstige locatie om tol te heffen. Ter bescherming van de route naar het noorden bouwde hij een versterking. Het kasteel, overigens het enige in Drenthe, was een typisch militaire burcht op een heuvel, een zogenaamde motte ,met afzonderlijk omgrachte voorburcht, de bailey.

De burggraven aangesteld door hun landsheer hebben gedurende vele eeuwen gestreefd naar onafhankelijkheid. Die inning van tolgelden gaf aanleiding tot vele conflicten tussen de heren van Coevorden en hun bisschop. Dit zorgde voor een reeks van veldslagen met Coevorden als strijdtoneel. Meer over de geschiedenis van Coevorden is te zien in het museum.

Museum Coevorden
Haven 4
7741 JV Coevorden
Tel 088 012 83 15
www.museumcoevorden.nl

Op de fiets 12,4 km
met de auto 13,0 km

(bron tekst: Stedelijk Museum Coevorden)

 
MENU
 
 

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 3 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond en een 1 persoonskamer op de eerste etage. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.