Bed and Breakfast "Van Gogh"
Geesbrug - Drenthe

MENU
 
Lees onze CORONA-maatregelen
 
Beschikbaarheid opvragen
 
UITTIPS
 
Onderduikersmuseum "De Duikelaar"
 

Op 15 mei 2017 werd Stichting Onderduikersmuseum De Duikelaar opgericht. Aanleiding was de verkoop van een uniek historisch pand in Nieuwlande, dat we als monument voor het dorp wilden behouden en tot museum maken. Eenmaal bezig met de plannen voor een museum zijn we onafhankelijk van het gebouw verder gegaan, we waren overtuigd van onze missie.

Nieuwlande heeft een bijzondere oorlogsgeschiedenis, getuige de Yad Vashem onderscheiding die op 13 maart 1985 aan het dorp als geheel werd uitgereikt.

Ons doel is de geschiedenis van Nieuwlande en omgeving ten tijde van WO II in materiŽle en immateriŽle zin te verzamelen, te bewaren en weer te geven. Doormiddel van het museum willen we de geschiedenis van Nieuwlande in de jaren í40-í45 levend houden en aan de jongere generatie doorgeven. Niet alleen als eerbetoon aan de bekende verzetshelden, zoals Johannes Post, maar ook aan de vele bewoners die zwijgend hun leven riskeerden door onderduikers in huis te nemen. Stichting Onderduikersmuseum De Duikelaar wil een beeld geven van de oorlog en de dilemmaís die dit met zich meebrengt.

Onderduikersmuseum "De Duikelaar"
Tijdelijk adres:
Julianalaan 3, 7918 AH, Nieuwlande
Telefoon: 0630098984 of 0618831561
de.duikelaar@outlook.com 
onderduikersmuseumnieuwlande.nl
Op de fiets 5,0 km
met de auto 5,0 km
 
MENU
 
 

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 3 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond en een 1 persoonskamer op de eerste etage. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.