Bed and Breakfast "Van Gogh"
Geesbrug - Drenthe

MENU
 
Lees onze CORONA-maatregelen
 
Beschikbaarheid opvragen
 
UITTIPS
 
Geopark de Hondsrug
 

Verleden en toekomst

Ieder geopark heeft zijn eigen unieke geologische geschiedenis. Geologisch erfgoed is bepalend voor de natuur en de cultuur van het gebied. Samen geven deze elementen een geopark een identiteit die het onderscheidt van andere gebieden. Inwoners, bedrijven, organisaties, overheid en onderwijs maken samen een geopark. Wie meer van zijn verleden afweet, gaat zorgvuldiger en duurzamer met zijn omgeving om. Een geopark wil mensen inspireren om samen de toekomst van hun streek met vertrouwen en op een duurzame manier tegemoet te gaan. Deze algemene uitgangspunten gelden ook voor ons geopark, Geopark de Hondsrug.

Expedities
Het verhaal van het Hondsruggebied wordt verteld aan de hand van een tiental verhaallijnen. Van iedere verhaallijn wordt een Expeditie gemaakt. Elke expeditie begint in een Expeditiepoort. Dat is een museum of een bezoekerscentrum met een permanente Geoparkexpositie. Daarnaast bestaat de expeditie uit Hotspots. Dat zijn plekken waar onderdelen van de expeditie in het landschap zichtbaar zijn. Het kunnen plekken in het landschap zijn maar ook bijvoorbeeld kleine musea of informatiecentra. In het voorjaar van 2012 zijn de Expeditiepoorten IJstijden en Prehistorie in het Hunebedcentrum in Borger en Expeditiepoort Veen in het Veenpark geopend. In het voorjaar van 2013 zijn de Expeditiepoort Kunstenaars in het Hondsruggebied in het Van Gogh Huis in Veenoord-Nieuw-Amsterdam en de Expeditiepoort Sporen van Strijd in het Arsenaal van Coevorden geopend. De Expeditiepoort Water bevindt zich in Waterpark De Bloemert in Midlaren en is op 4 juli 2014 open gegaan en de Expeditiepoort Natuur op 26 september 2014 in Informatiecentrum Homanshof in Anloo. Op 18 juni 2015 is Expeditiepoort Bossen geopend in Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Voor de nabije toekomst zijn er plannen voor een Expeditie Boeren inclusief een expeditiepoort .

Het Hondsruggebied is een groot gebied dat bijna geheel Oost Drenthe en gedeeltelijk Noord Drenthe beslaat. Het gaat van de provinciegrens in het noorden, via de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger Odoorn naar het zuiden naar de gemeente Emmen en de gemeente Coevorden. Ook het gebied in het Zuidoosten van Drenthe (het Bargerveengebied), het gebied ten oosten van de eigenlijke Hondsrug, het Hunzedal en het Nationaal Park Drentsche Aa, dat grenst aan Assen behoren tot Geopark de Hondsrug. Het gebied is goed ontsloten met toegangswegen. Treinstations zijn te vinden in Coevorden, Dalen, Nieuw Amsterdam, Emmen, Assen, Haren en Groningen.

www.dehondsrug.nl/

www.geoparkdehondsrug.eu/geopark/

(bron teksten kaart: Geopark)

 
 
MENU
 
 

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 3 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond en een 1 persoonskamer op de eerste etage. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.