Bed and Breakfast "Van Gogh"
Geesbrug - Drenthe

MENU
 
Beschikbaarheid opvragen
 

Boek over Vincent van Gogh in Drenthe geschreven door Ruud
 

 

Vincent van Gogh woont en werkt in het najaar van 1883 drie maanden in Drenthe. Hij heeft in die periode 23 brieven geschreven. Dat is alles wat we over Vincent in die periode weten. Maar wat heeft hij gedaan? Wie heeft hij gesproken? Wat heeft hem bezig ge-houden? In dit boek lees je mogelijke antwoorden op die vragen. Niet als een verslag óver, maar als een verhaal vertelt dóór Vincent zelf aan jou de geďnteresseerde luisteraar. De opzet is dus geheel anders dan de standaard boeken over Vincent van Gogh.

Het begint met het afscheid van Den Haag en Sien, zijn vriendin en de reis naar Drenthe. In dit verhaal komt ook zijn obsessie om zijn broer Theo ook naar Drenthe te laten komen sterk naar voren. Een obsessie ontstaan door de eenzaamheid die hij ervaarde in Drenthe. En uiteindelijk zijn vertrek uit die provincie. Hij gaat naar zijn ouders in Nuenen.


Dan maken we een sprong in de tijd naar 2019 als een jongetje die ook Vincent heet, ook de reis van Den Haag via Hoogeveen naar Nieuw-Amsterdam maakt en daar het Van Gogh Huis bezoekt. Hij reist zijn beroemde naamgenoot achterna.
 

Als Pocketboek:
ISBN: 9789464351842
Aantal pagina's: 126
Prijs: € 16,50
te bestellen via:

Als E-Book
ISBN: 9789464352320
Prijs: € 6,00
te bestellen via:

 

MENU
 
 

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 2 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.