Geesbrug - Drenthe

MENU
 
Boek geschreven door Ruud Hobo
 
 
Schilderen is zijn leven. De titel had net zo goed ‘Schilderen is zijn obsessie’ kunnen zijn. Dit is het verhaal van Vincent vanaf de periode dat hij in Drenthe verblijft en zich realiseert dat hij de rest van zijn leven schilder wil zijn. Dat verhaal eindigt een kleine zeven jaar later in Frankrijk als schilderen inmiddels is uitgegroeid tot een obsessie. Schilderen is het enige dat hem op de been houdt. Het is soms zo erg dat als Vincent moet kiezen tussen eten kopen en verf kopen en een model huren, hij dan kiest om honger te lijden. Zolang hij maar kan schilderen.
Dit boek gaat dus over de jaren als schilder in het leven van Vincent van Gogh. Het betreft de periode van september 1883 tot half juli 1890 als hij verblijft in herberg Ravoux in Auvers-sur-Oise.

Je hebt twee keer een ontmoeting met Vincent. De eerste keer is in maart 1885 in Nuenen. Dan vertelt hij jou over zijn verblijf in Drenthe. Een kleine vijf en een half jaar later kom je Vincent weer tegen. Je logeert in dezelfde herberg als Vincent. In een paar dagen tijd vertelt Vincent het verhaal over zijn leven vanaf het moment dat hij Drenthe verlaat tot aan zijn verblijf in Auvers-sur-Oise.

Paperback
ISBN: 9789464485509
Prijs: €19,95

Bestel'm hier

e-Book
ISBN: 9789464488593
Prijs: €8,95

Bestel'm hier

 

 

Bed en Breakfast Van Gogh is een Bed & Breakfast (B&B) in Zuid-Oost Drenthe. Het ruime gastenverblijf is geschikt voor maximaal 2 personen en bestaat uit een ruime zit-slaapkamer met een 2 pesoonsbed, een zithoekje, een eettafel, en een pantry met koelkast, magnetron, koffie- en theefaciliteiten op de begane grond. De B&B heeft een eigen toilet en badkamer met douche en de B&B heeft een eigen ingang.